dimecres, 13 de maig del 2009

Explica qui ets

¬¬¬¬¬

Explicar què fas en un sol paràgraf és una bona pràctica. Reforça la usabilitat. Amb una explicació com cal, l'internauta podrà decidir si el teu web li acaba de donar confiança o no. Avui en dia, la majoria de les grans empreses i organitzacions ho fan prou bé, i encara tenen l'avantatge de ser prou més conegudes que el teu projecte com a emprenedor o que l'ONG en què col·labores. Redacta un paràgraf planer, clar, sense autobombo, i que sigui fàcil de trobar des de la pàgina inicial, amb un títol previsible (no hi posis un hipervincle amb cap títol enigmàtic). És el fonament perquè la resta del web pugui començar a fer la seva feina. 

Imaginem una empresa o ONG que es diu Axyz. Què hi ha d'haver a la pàgina titulada Què és Axyz?
  • El bon paràgraf explicatiu: què és Axyz i quina és la seva raó de ser.
  • Les dades de contacte: l'adreça postal, un telèfon. Per més que tinguis el web, no els amaguis. Fa perdre credibilitat.
  • Si se t'acudeix posar-hi un vídeo, que sigui expeditiu, breu, que exposi de forma directa el producte o el servei que ofereixes.
Jakob Nielsen, en l'article de fa mig any que inspira l'apunt d'avui, "About Us Information on Websites", distingeix quatre nivells de detall, que es podrien adaptar de la manera següent en el cas d'un emprenedor o una petita ONG:
  • Un eslògan o lema a la pàgina inicial que expliqui el que fa l'empresa o ONG.
  • Un paràgraf explicatiu a l'inici de la pàgina Què és Axyz. Hi hauria de constar la raó de ser d'Axyz.
  • A la mateixa pàgina Què és Axyz, una descripció dels seus punts clau, els principals èxits i el currículum dels emprenedors o els fundadors d'Axyz (amb fotos).
  • Tanta informació detallada com puguis proporcionar, en pàgines secundàries.
Si Axyz és una ONG, aquests quatre nivells poden atreure possibles donants. Si és una petita empresa, aquestes explicacions seran probablement, passada la primera impressió de la pàgina inicial, un dels elements que pot arribar a donar confiança al possible client.

--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traduce / Translate

Comparteix Viuda de Pronet

Creative Commons License
El bloc de Viuda de Pronet es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites