dimarts, 20 de gener del 2009

Abans que et facin el web, t'ajudo a posar-lo a prova en paper

¬¬¬¬¬

Li passa gairebé a tothom. Esperaràs fins al final, fins que el web ja estarà fet, per veure si funcionarà. I hauràs perdut una bona oportunitat. El que tu mateix vas demanar, i un dissenyador de pàgines web ha procurat, amb bon ofici i moltes hores de dedicació, plasmar en una sèrie de pàgines, potser no és el que et convenia exactament. Ja pot ser el disseny ben atractiu, que, si hi ha cap problema, serà tard per rectificar. Seria massa complicat. Costaria refer la feina. De totes maneres, com la majoria segurament donaràs el disseny per bo, potser amb algun canvi de detall. I al cap dels mesos veuràs si la vas encertar o no.

La millor alternativa, gairebé sempre, és posar a prova el primer esborrany del web, abans que el dissenyador comenci a invertir hores en la realització del teu projecte. I això, com es pot fer? Amb un prototip de paper i passant un test que serveixi per comprovar si persones qualssevol com els teus clients, que probablement no són informàtics ni gent que navega per internet tot el dia, podran fer al teu web el que et convé: comprar, informar-se, inscriure's en alguna activitat, etc. És un mètode simple, expeditiu, barat. Si et trobessis en aquest moment, en el moment t'acaben de presentar el disseny en paper, posa't en contacte amb mi. Prepararé un test, posaré el disseny a prova, et proporcionaré una llista de recomanacions. Estaràs en condicions d'afinar el teu encàrrec al dissenyador. I ho faré de franc, et dedicaré 5 hores. No hi perds res.

La qüestió de fons és tractar de controlar la qualitat del projecte de web des del primer moment. Hi ha un bon llibre sobre la manera de fer tests en paper, Paper Prototyping: The Fast and Easy Way to Design and Refine User Interfaces, de Carolyn Synder, que vaig llegir arran de la cita en una columna de Jakob Nielsen de l'any 2003, "Paper Prototyping: Getting User Data Before You Code".

--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traduce / Translate

Comparteix Viuda de Pronet

Creative Commons License
El bloc de Viuda de Pronet es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites