dimarts, 10 de març del 2009

Quan tu no tries la usabilitat: com pots convèncer el Joan o la Teresa

¬¬¬¬¬

T'has interessat mai per la usabilitat? Creus que les 5 hores que ofereixo des de Viuda de Pronet podrien fer-vos servei on tu treballes? Decideixes tu? Fes la prova, doncs. Poc hi perdràs.

Ara: i si no decideixes tu? Què passa si depens del Joan o de la Teresa? Com pots proposar que es tinguin en compte criteris d'usabilitat?

  • Pensa en els avantatges únics de l'oferta de Viuda de Pronet: 5 hores gratuïtes de consultoria. Què hi podeu perdre? Sol·licitar i orientar la consultoria mateix us donarà ben poca feina.
  • Pensa que la usabilitat fa doblar les visites dels webs on s'aplica. Això és fàcil de comprovar, si disposes d'estadístiques.
  • Pensa que l'informe de Viuda de Pronet es concentrarà sobretot en aspectes pràctics, en detalls que afecten el que fa la gent i el que farà durant alguns anys. La tecnologia evoluciona; la gent no canviem tan de pressa.
  • Pensa que les recomanacions d'usabilitat no són meres opinions, criteris estètics, sinó el resultat d'estudis amb usuaris reals, amb webs o intranets publicats, revisant i explicant per què la gent falla a l'hora de tractar de fer feina a internet.
  • Pensa que la usabilitat no depèn de la tecnologia que hi hagi darrere del teu web: només ens fixarem en les pantalles en què apareix el web, en el que les persones hi poden fer.
  • Pensa, si t'has interessat mai per la usabilitat, que jo he fet uns quants tests, he aplicat sovint les recomanacions, i que la meva experiència et pot resultar estimulant.
  • Pensa que podeu ser pioners, a l'empresa o organització on treballes, que no hi ha gaires organitzacions que practiquin la usabilitat.
M'he inspirat, com sempre, en Nielsen, per escriure aquest apunt, només que aquesta vegada no hi havia cap Alertbox, cap de les seves columnes al darrere, sinó una peça de màrqueting per als qui pretenen inscriure's en els seus seminaris internacionals.

--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traduce / Translate

Comparteix Viuda de Pronet

Creative Commons License
El bloc de Viuda de Pronet es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites