dimarts, 24 de febrer del 2009

Et costarà molt menys de 38.000 dòlars

¬¬¬¬¬

L'empresa nord-americana Nielsen Norman Group es dedica a assessorar grans empreses i a divulgar en congressos i publicacions les seves recomanacions sobre usabilitat arreu del món. Amb els seus informes, llibres, seminaris de formació especialitzada, deuen ingressar força diners. Amb l'assessorament, també, perquè demanen, per la revisió sistemàtica i independent d'un web o una intranet, 38.000 dòlars.


Què ofereixen?

  • Una síntesi comprensible dels resultats de la seva revisió
  • Una llista del que cal fer, amb el seu ordre de prioritats
  • Solucions específiques per a tot el que falla
L'objectiu és que els seus clients arribin a tenir els webs i les intranets que convenen més als seus clients i usuaris. Com s'ho fan?

  • Tenen experiència. Són la consultoria de referència en usabilitat. En el moment d'escriure aquest apunt consta que han revisat 1.151 webs i intranets, que han treballat amb més de 3.000 usuaris, a 16 països.
  • De la seva mateixa pràctica, n'han derivat 2.139 recomanacions d'usabilitat, que poden ser pertinents de forma general o en components específics del web. Un exemple? Que els enllaços del teu web siguin evidents, que l'usuari sàpiga on pot clicar (continua havent-hi webs en què cliques i no vas a parar enlloc, o al contrari, busques l'enllaç i no destaca prou). Un altre? Hi ha unes quantes recomanacions sobre la manera de fer un mapa del web fàcil d'utilitzar.
  • Treballen amb mètode. El lector que vagi per nota pot llegir la descipció del que és una avaluació heurística.

I doncs, què has de fer si creus que un assessorament així t'interessa i no et pot gastar tants dòlars? Llegeix o bé posa't en contacte amb mi i et prepararé una revisió amb la mateixa metodologia que Nielsen Norman Group. Hi dedicaré 5 hores de franc. El que m'interessa ara mateix és practicar.

--

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Traduce / Translate

Comparteix Viuda de Pronet

Creative Commons License
El bloc de Viuda de Pronet es publica
sota una llicència Creative Commons 2.5

Add to Technorati Favorites